neděle 5. srpna 2007

Novinky od Minilogue a Dusty Kida


Dva Švédové s psytrancovou minulostí (projekt Son Kite), kterou již zřejmě definitivně uložili k ledu, se v posledních několika letech skrývají především za společným aliasem s názvem Minilogue. A protože to, co dělají, patří mezi současnou absolutní špičku taneční muziky, je jenom dobře, že mají letos poměrně plodný rok. Pracují na vydání vlastního DVD a do světa pouští jeden track za druhým. Posledním z téhle řádky je zbrusu nové 'Space EP' vydané na labelu Traum, kde hlavně titulní skladba stojí za to. Nejedná se o nijak typický release švédské dvojice; obvyklá jazzovitost nebo lehké acid prvky tu chybí a ani délka není nijak závratná. Před sebou ovšem máme velmi vydařený 'spacey' tech-house s unikátně vystavenou melodií, ve které sice můžou na první poslech některé tóny působit maličko náhodným dojmem, ale zanedlouho začnou dávat smysl. Po poněkud průměrnějším releasu s názvem 'Orglar' jsou Minilogue opět ve formě.


Druhá aktuální záležitost je od, v poslední době rovněž velmi produktivního, Dusty Kida, známého také z projektu Duoteque. A naštěstí tu také platí, že téměř vše, na co tenhle chlapec sáhne, je zlaté. Jako kdyby nestačilo, že mu v těchto dnech vychází naprosto luxusní vinyl 'Kore/Psika', přichází Dusty Kid s další fungl novou záležitostí s názvem 'The Cat'. Přehlédneme dva remixy od Crookers a podíváme se přímo na original mix, který by pravděpodobně roztrhal na kusy i parket plný pacientů se spavou nemocí. Skladba srší energií a neotřelými samply, které nemusí znít na domácí poslech úplně lahodně, ale právě jako dancefloor smasher je tenhle kočkoidní nářez tou nejvhodnější volbou. Pokud si Dusty Kid udrží současnou formu a různorodost, má směle nakročeno k nejvyšším příčkám žebříčku nejzajímavějších nových tváří roku 2007.

Oba tracky si můžete poslechnout přímo tady:

Minilogue - Space
Dusty Kid - The Cat

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

ad Minilogue: Tak highlightem je samozřejmě ´Space´, kterej se mi asi líbí tak nějak nejvíc z toho, co letos vyprodukovali. Ta spacey atmoška celýho tracku je výtečná :)

ad Dusty Kid: No ´The Cat´ je takovej hodně veselej track, prostě docela good peak-time záležitost. Ale mně osobně se o trochu víc líbí ´The Kitten´ :)

paulandrews řekl(a)...

U mě letos od Minilogue stále vede 'Inca'. Nezapomenu, jakej efekt to na mě mělo, když tím končil v Roxy Warren :)