pondělí 20. srpna 2007

Israeli Mafia


Ne, nechci tu zabředávat do politiky a řešit blízkovýchodní krizi; to se jen ve státě Izrael urodilo povážlivě velké množství producentů, které si bratrsky vypomáhá jak se jen dá a vydává jeden kvalitní track za druhým. Vše to zřejmě začal Guy Gerber, který už má na kontě také debutové album, brzy se přidal Chaim, solící neúnavně jeden flák za druhým, Shlomi Aber, který prvotinu v podobě cdčka brzo vypustí do světa a - jako kdyby to nebylo málo - letos se přidali také pánové Gel Abril a Itamar Sagi.

A hned jejich premiérový vinyl 'Sparta / Weird BAO' stojí za zmínku, především Áčko celého vinylu, které je víc než dobrým proggy nu-tranceovým kouskem. Tihle dva se tedy víceméně připojují k již zavedenému izraelskému soundu, kterému vládnou pecky jako 'MySpace', 'Sea Of Sand' nebo 'Genesis'. Vydatná podpora djs jako Sasha, John Digweed i dalších značí, že z věčným konfliktem zmítané oblasti vychází velice silná generace producentů, která, pokud děj elektronické hudby přímo neovlivní, stane se zřejmě jeho silnou součástí.


Gel Abril & Itamar Sagi - Sparta [Be As One Imprint]

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No konečně taky někdo chválí izraelský prog/tech house atd. producenty a to označení Israeli Mafia je celkem trefně vtipný :)
Jinak tu ´Spartu´ znam už celkem dlouho a je fakt, že to něco do sebe má, ale zase tak nějak extra mě to nezaujalo... holt já sem spíš na trochu jinej styl music, než na tyhle nu-trance prog věci :)
Takže třeba tedka nový album z Cocoonu od Pig & Dan - Imagine je naprostej luxus a u mě i lepší než předešlý album od Gerbera, který je ale i tak furt čistá kvalitka :)

paulandrews řekl(a)...

Pig & Dan jsou super. Jinak mně se taky líbí leccos, nejenom tenhle melodickej sound :D Postnu sem taky něco jinýho pro změnu.