čtvrtek 3. ledna 2008

Top 20 Tracks Of 2007 (20 - 16)

Sice je už pár dní nový rok a všechny správné ankety a žebříčky jsou už zřejmě hotové a vystavené, ale snad tolik nevadí, když maličko přetáhnu.


20. Matzak - Dadaughter [Boxer]



















Těžko říct, jestli letos francouz Matzak prosvištěl pod pověstným radarem zájmu nebo ne, jisté ale je, že vydal několik nadprůměrných singlů ve stylu melodického tech-houseu ala Border Community a také album Life Beginnings, které tak pěkně končí trackem 'Dadaughter'. Možná ne tak taneční jako jiná jeho tvorba, té melodii se ale horko těžko odolává. Rychle a s lehkostí sobě vlastní se vám dostane pod kůži.

Download: Matzak - Dadaughter


19. Stimming - 1000 Words In Autumn [Diynamic]




















Poprvé a ne naposledy, co se tohle jméno objevuje v mojí top 20 za tento rok - crew labelu Diynamic v hlavním zastoupení pánů Solomun, Stimming a H.O.S.H. se totiž letos snad ani jednou nezmýlila a vydala řadu fantastických tracků. '1000 Words In Autumn' od Stimminga je součástí ke konci roku vydaného EP 'Four Seasons' a zároveň doslova sluchovým orgasmem. Na poslední chvíli se tahle zvukově vymazlená věcička vyhoupla i do mého osobního žebříčku.

Listen: Stimming - 1000 Words In Autumn


18. Junior Boys - In The Morning (Hot Chip Remix) [Domino]


















"Cause in the morning, there's a million names to choose from...Too young, yeah, we're too young..."
Ano, Craigův remix k 'Like A Child' je taky super a dokonce byl nominován na Grammy, ale v tomhle případě dostávají zelenou Hot Chip.

Listen: Junior Boys - In The Morning (Hot Chip Remix)


17. Radio Slave - Bell Clap Dance [Rekids]




















Radio Slave aka Matt Edwards tenhle rok dokázal, že je jednoznačně králem repetitivního techna. Asi nikdo jiný dnes nedokáže s takovou grácií opakovat jednu smyčku dokola a dokola, pomaličku přitápět pod kotel a přivádět clubbery do varu. 'Bell Clap Dance' ze závěru roku byla už jenom taková třešnička na dortu za velmi úspěšným obdobím tohoto Brita.

Download: Radio Slave - Bell Clap Dance


16. Nôze - Remember Love [MBF]




















Piano is back! Tenhle rok rozhodně, deep house byl hlavní motiv prolínající celý ten minimalistický cirkus, který se dostal do popředí v minulých letech. Francouzští chlapíci skrývající se pod pseudonymem Nôze málokdy zklamávají a v případě singlu 'Remember Love' tomu nebylo jinak. Je to nezřízeně happy, místy to zní trochu jako Dr. Alban, ale jako celek je to zkrátka neodolatelné. Perfektní finisher klubové noci.

Listen: Nôze - Remember Love

(...to be continued)

Žádné komentáře: