středa 23. dubna 2008

DJ Burial


To poslední, co bych od Buriala čekal (kromě toho, že by na myspace uploadnul svoji fotku se jménem) by asi bylo, že by namíchal mixovanou kompilaci. Včera se ale internetem rychle začala šířit zpráva, že tenhle neznámý Londýňan bude mít na starosti další vydání kompilace DJ-Kicks. O něco později byla zpráva podložena oficiálním mailem labelu Studio !K7 a konec června se tak stane dalším vyhlíženým termínem.

Faktem je, že DJ-Kicks je série, která právě dává šance spíše jinak čistě producentským jménům nebo dokonce kapelám (Four Tet, Hot Chip a další), přesto je výběr Buriala, který atmosféru raveu zná pouze z vyprávění svého staršího bratra a na mixák pravděpodobně často nesáhne, poněkud překvapivý. Webová šuškanda už prozrazuje, že Burial sáhnul po kombinaci svých oblíbených dubstepových, techno a dokonce r'n'b desek a pravděpodobně je prohnal svým starým dobrým SoundForgem - neboli obohatil je o svůj nezaměnitelný sound.

Každopádně je co se zatajeným dechem očekávat a pár měsíců teď jenom odhadovat, zda Burialovo renomé náhodou vinou přehnaně velkého sousta neutrpí a nebo zjevný talent a láska k hudbě převáží a mladý Brit si tak jenom upevní už dostatečně neotřesitelnou pozici v hudebním undergroundu.

Žádné komentáře: